Makelaars vergelijken

Ontvang offertes voor de verkoop van uw huis

  • Vergelijk prijs en kwaliteit
  • Ervaren lokale makelaars
  • Gratis en vrijblijvend

Beschrijf uw woning en wensen. Ontvang gratis 4 offertes, op basis van uw locatie en voorkeuren.

Makelaars vergelijken

Makelaars verschillen op diverse vlakken. De mate van dienstverlening is bijvoorbeeld verschillend. Waar veel makelaars kiezen om u het verkooptraject geheel uit handen te nemen, bent u bij andere makelaars juist verantwoordelijk voor veel zaken. Uiteraard gaat die eigen verantwoordelijkheid gepaard met een lager tarief, maar kiezen mensen desondanks in de regel nog steeds in grote mate voor de full-service makelaar, omdat zij het verkooptraject zo zorgeloos mogelijk willen houden.

Naast de werkwijze en geleverde diensten is ook de persoonlijke klik met een makelaar van belang. Immers, het traject van een huis verkopen is een samenwerking tussen woningeigenaar en makelaar. Gezamenlijk probeert u de woning zo snel mogelijk tegen een maximale prijs te verkopen. In dat geval is het fijn als u in uw communicatie goed met elkaar overweg kunt.

Makelaarstarieven vergelijken

Als u overweegt om uw woning te verkopen, dan is de eerste vraag die veel mensen stellen: welke makelaar schakel ik in? Een makelaar is namelijk zeer bepalend voor het verloop van het verkooptraject en het uiteindelijke resultaat. Een makelaar met een zogenaamde courtage (een beloning die de makelaar ontvangt na verkoop van de woning) is in de regel gemotiveerd om uw woning zo snel mogelijk tegen een zo hoog mogelijke verkoopprijs te verkopen. Daar worden immers zowel u als de makelaar beter van.

Maar: de hoogte van de courtage verschilt per makelaar. Waar de ene makelaar een courtage hanteert van 1,1% kan een andere makelaar bijvoorbeeld kiezen voor een courtage van 1,5%. Om die reden is het verstandig om altijd makelaarstarieven te vergelijken voordat u daadwerkelijk de keuze voor een specifieke makelaar maakt.

Helder beeld van kosten en mogelijkheden

Als u offertes vergelijkt, dan krijgt u een goed beeld van de courtages van lokale makelaars. Tevens krijgt u inzicht in de verkoopstrategie en verkoopmogelijkheden die de makelaar voor uw woning ziet, bijvoorbeeld: welke promotiekanalen wil de makelaar aanboren en welke strategie voorziet de verkoopmakelaar om uw woning tegen de maximale verkoopprijs verkocht te krijgen? Door offertes te vergelijken verkrijgt u zodoende inzicht in de kosten én mogelijkheden van vier ervaren, lokale makelaars.

Wilt u makelaars vergelijken voor de verkoop van uw huis?

U kunt makelaars vergelijken door het vergelijkingsformulier in te vullen. U geeft eenmalig aan wat uw voorkeuren zijn en wat de bijzonderheden van uw woning zijn. Vervolgens wordt de match gemaakt met vier lokale makelaars die in uw wensen kunnen voorzien. Deze makelaars doen u een gericht voorstel voor de verkoop van uw huis. Deze voorstellen zijn geheel gratis en vrijblijvend. Zodoende kunt u besluiten om bij nader inzien alsnog niets met de offertes te doen.