Verkoopmakelaar die advies geeft
Huis verkopen? Vergelijk lokale makelaars.

Ben jij op zoek naar een geschikte makelaar? Dan wil je vast tarieven van makelaars vergelijken. Of misschien wil je liever gratis verkoopadvies van een makelaar? Hoe kunnen we jou helpen?

Gratis verkoopadvies
Tarieven vergelijken

Waar ben je naar op zoek?

Kies wat jij nu graag zou willen:

Tarieven vergelijken

Vier lokale makelaars informeren jou over hun tarieven. Zo kan jij makkelijk meerdere makelaars vergelijken. De offertes zijn gratis.

Begin direct

Gratis waardebepaling

Een ervaren, lokale makelaar komt bij jou thuis om de waarde van jouw woning vast te stellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend.

Gratis verkoopadvies

Een lokale makelaar komt bij jou thuis om te je adviseren over de (mogelijke) verkoop van jouw woning. Ook dit is gratis.

Op zoek naar een makelaar?

Let op waar je rekening mee moet houden

Verschil in prijs én kwaliteit

De tarieven, voorwaarden en geleverde diensten kunnen aanzienlijk verschillen per makelaar.

Om die reden is het verstandig om altijd lokale makelaars te vergelijken voordat je een makelaar kiest voor de verkoop van je woning.

Een huis verkopen is een traject: het vergt aandacht vragen voor de woning (door de woning zo aantrekkelijk mogelijk in de verkoop te plaatsen), het vereist een gezond plan het huis voor de juiste prijs in de markt zetten, het vergt een goede onderhandelingsstrategie en het vereist een goede administratieve afhandeling van de verkoop. Hoewel er mogelijkheden in opkomst zijn om een woning zelf te verkopen, kiest het leeuwendeel van de Nederlandse woningverkopers nog altijd voor een traditionele makelaar die hen het verkooptraject uit handen neemt.

Uw huis verkopen met een verkoopmakelaar

De verkoopmakelaar is uw steun en toeverlaat tijdens het verkooptraject. Hij/zij bepaalt in overleg met u de strategie om de woning verkocht te krijgen, en onderneemt alle acties die nodig zijn uw woning onder de aandacht te brengen van potentieel geïnteresseerden. De makelaar regelt de afspraken met mogelijke geïnteresseerden.

Als deze mensen daadwerkelijk over willen gaan tot onderhandeling, dan onderhandelt de verkoopmakelaar vervolgens namens u met daadwerkelijk geïnteresseerden om het onderste uit de kan te halen voor wat betreft de verkoopprijs. Na een akkoord tussen u en de koper assisteert de makelaar u met de administratieve afhandeling.

Kosten verkoopmakelaar

De tarieven van verkoopmakelaars kunnen aanzienlijk verschillen. Meer kosten betekent niet automatisch meer service, maar een veel lager tarief betekent vaak wel meer eigen verantwoordelijkheid voor de woningverkoper. Zodoende wordt er gesproken van full-service verkoopmakelaars en internetmakelaars. De meeste makelaars hanteren opstartkosten. Deze kosten dekken het op Funda plaatsen van de woning en alles wat daar voor nodig is (woningfotografie, advertentiekosten van huizensites, het opnemen van de woning, etc.).

Aanvullend is er in de regel sprake van een zogenaamde courtage: de beloning die de makelaar ontvangt na daadwerkelijke verkoop van de woning. Alle tijd / mankracht die een makelaar investeert in de verkoop van uw woning, wordt hiermee gedekt.

Offertes ontvangen voor de verkoop van uw huis

Omdat de kosten per verkoopmakelaar verschillen, is het raadzaam om altijd te vergelijken voordat u kiest. Woningeigenaren die voor de eerste de beste makelaar kiezen, betalen in de regel 30%-40% meer dan als zij een gerichte vergelijking doen. Via VerkoopmakelaarKosten.nl kunt u offertes van verkoopmakelaars vergelijken.

U geeft eenmalig aan wat voor soort makelaar u zoekt, wat uw voorkeuren zijn en wat de bijzonderheden van uw woning zijn, en u ontvangt vervolgens van maximaal vier lokale makelaars een gericht voorstel voor de verkoop van uw woning. Het vergelijken van makelaars is gratis en vrijblijvend.

Waarom vergelijken?

De keuze voor een makelaar kan zeer bepalend zijn voor het eindresultaat. Drie redenen waarom vergelijken verstandig is:

Alleen ervaren makelaars

Een ervaren makelaar weet hoe de hoogste verkoopprijs behaald kan worden. Wij weten welke makelaars bovengemiddeld presteren.

Hoge beoordelingen

Wij koppelen jou aan de makelaars die bij ons hoge beoordelingen hebben op het gebied van expertise, klantgerichtheid en prijs/kwaliteit.

Besparen op kosten

Makelaars rekenen bedragen tussen de 1.500 euro en 6.500 euro. Door eerst tarieven te vergelijken, voorkom je hoge kosten.

Merel zegt

"De gratis waardebepaling was snel en gemakkelijk ingepland. De makelaar was helder over de huidige waarde van de woning."

Harold zegt

"Achteraf bleek het een slimme zet om tarieven te vergelijken. De duurste en goedkoopste makelaars scheelden in ons geval 2.500,- euro."

Robert-Jan zegt

"We hebben al direct de volgende dag een verkoopadvies aan huis gekregen. Erg fijn dat dit zo geregeld kon worden!"

Van plan om je huis te verkopen?

Vergelijk tarieven en adviezen van makelaars

Beginnen