Verkoopmakelaars vergelijken

Makelaar vinden voor de verkoop van uw huis

  • Op basis van uw voorkeuren
  • Inzicht in tarieven en werkwijzes
  • Ervaren lokale makelaars

Vraag tarieven op bij meerdere verkoopmakelaars. Kies het beste aanbod.

Bent u van plan om uw huis te verkopen?

Een huis verkopen is een traject: het vergt aandacht vragen voor de woning (door de woning zo aantrekkelijk mogelijk in de verkoop te plaatsen), het vereist een gezond plan het huis voor de juiste prijs in de markt zetten, het vergt een goede onderhandelingsstrategie en het vereist een goede administratieve afhandeling van de verkoop. Hoewel er mogelijkheden in opkomst zijn om een woning zelf te verkopen, kiest het leeuwendeel van de Nederlandse woningverkopers nog altijd voor een traditionele makelaar die hen het verkooptraject uit handen neemt.

VerkoopmakelaarKosten.nl helpt u om een geschikte makelaar te vinden die past bij uw wensen en voorkeuren voor de (mogelijke) verkoop van uw huis.

Uw huis verkopen met een verkoopmakelaar

De verkoopmakelaar is uw steun en toeverlaat tijdens het verkooptraject. Hij/zij bepaalt in overleg met u de strategie om de woning verkocht te krijgen, en onderneemt alle acties die nodig zijn uw woning onder de aandacht te brengen van potentieel geïnteresseerden. De makelaar regelt de afspraken met mogelijke geïnteresseerden.

Als deze mensen daadwerkelijk over willen gaan tot onderhandeling, dan onderhandelt de verkoopmakelaar vervolgens namens u met daadwerkelijk geïnteresseerden om het onderste uit de kan te halen voor wat betreft de verkoopprijs. Na een akkoord tussen u en de koper assisteert de makelaar u met de administratieve afhandeling.

Kosten verkoopmakelaar

De tarieven van verkoopmakelaars kunnen aanzienlijk verschillen. Meer kosten betekent niet automatisch meer service, maar een veel lager tarief betekent vaak wel meer eigen verantwoordelijkheid voor de woningverkoper. Zodoende wordt er gesproken van full-service verkoopmakelaars en internetmakelaars. De meeste makelaars hanteren opstartkosten. Deze kosten dekken het op Funda plaatsen van de woning en alles wat daar voor nodig is (woningfotografie, advertentiekosten van huizensites, het opnemen van de woning, etc.).

Aanvullend is er in de regel sprake van een zogenaamde courtage: de beloning die de makelaar ontvangt na daadwerkelijke verkoop van de woning. Alle tijd / mankracht die een makelaar investeert in de verkoop van uw woning, wordt hiermee gedekt.

Offertes ontvangen voor de verkoop van uw huis

Omdat de kosten per verkoopmakelaar verschillen, is het raadzaam om altijd te vergelijken voordat u kiest. Woningeigenaren die voor de eerste de beste makelaar kiezen, betalen in de regel 30%-40% meer dan wanneer zij een gerichte vergelijking doen. Via VerkoopmakelaarKosten.nl kunt u offertes van verkoopmakelaars vergelijken.

U geeft eenmalig aan wat voor soort makelaar u zoekt, wat uw voorkeuren zijn en wat de bijzonderheden van uw woning zijn, en u ontvangt vervolgens van maximaal vier lokale makelaars een gericht voorstel voor de verkoop van uw woning. Het vergelijken van makelaars is gratis en vrijblijvend.