Verkoopmakelaar die advies geeft
Courtages vergelijken van lokale makelaars?

Ben jij op zoek naar een geschikte makelaar? Dan wil je vast courtages van makelaars vergelijken. Of misschien wil je liever gratis verkoopadvies van een makelaar? Hoe kunnen we jou helpen?

Gratis verkoopadvies
Tarieven vergelijken

Waar ben je naar op zoek?

Kies wat jij nu graag zou willen:

Tarieven vergelijken

Vier lokale makelaars informeren jou over hun tarieven. Zo kan jij makkelijk meerdere makelaars vergelijken. De offertes zijn gratis.

Begin direct

Gratis waardebepaling

Een ervaren, lokale makelaar komt bij jou thuis om de waarde van jouw woning vast te stellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend.

Gratis verkoopadvies

Een lokale makelaar komt bij jou thuis om te je adviseren over de (mogelijke) verkoop van jouw woning. Ook dit is gratis.

Op zoek naar een makelaar?

Let op waar je rekening mee moet houden

Verschil in prijs én kwaliteit

De tarieven, voorwaarden en geleverde diensten kunnen aanzienlijk verschillen per makelaar.

Om die reden is het verstandig om altijd lokale makelaars te vergelijken voordat je een makelaar kiest voor de verkoop van je woning.

De meeste makelaars hanteren een zogenaamde courtage: de beloning die de makelaar ontvangt voor zijn/haar werkzaamheden na de verkoop van de woning. De courtage is meestal een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, maar het kan ook een vaste prijs betreffen.

Courtage: makelaar op no cure no pay-basis

Als een makelaar met een courtage werkt, dan betekent het feitelijk dat de makelaar op no cure no pay-basis werkt. De makelaar verdient immers pas geld als de woning verkocht is. De meeste makelaars hanteren wel opstartkosten. Dat wil zeggen dat je bij aanvang een bedrag tussen de 200 en 500 euro betaalt om advertentiekosten, woningfotografie, opnamekosten en dergelijke te dekken. Deze kosten krijg je bij veel makelaars weer terug zodra de woning verkocht is.

Zodoende is een makelaar met een courtage een makelaar die 'no cure no pay'. Het voordeel voor de woningverkoper is dat de makelaar er alles aan gelegen is om de woning zo snel mogelijk en tegen de maximaal haalbare prijs te verkopen.

Gemiddelde courtage

De gemiddelde courtage in Nederland is ruwweg 1,5%. Echter, de verschillen per regio zijn aanzienlijk. De courtage kan variëren van 0,5% tot wel 2,2%. Let wel, een lagere courtage kan gepaard gaan met minder service of een beperktere dienstverlening. Bekijk daarom altijd goed welke dienstverlening gepaard gaat het tarief van de makelaar.

Wil je courtages vergelijken van makelaars in jouw omgeving?

Makelaars tonen in de regel geen courtages op hun eigen websites. Dat komt omdat een courtage vaak op maat wordt bepaald: het is afhankelijk van jouw woning. Als de makelaar meent jouw woning sneller dan gebruikelijk te kunnen verkopen, dan krijg je een lagere courtage aangeboden. Door offertes op te vragen krijg je inzicht in de courtages en mogelijkheden per makelaar. Offertes opvragen bij verkoopmakelaars via VerkoopmakelaarKosten.nl is gratis en vrijblijvend.

Waarom vergelijken?

De keuze voor een makelaar kan zeer bepalend zijn voor het eindresultaat. Drie redenen waarom vergelijken verstandig is:

Alleen ervaren makelaars

Een ervaren makelaar weet hoe de hoogste verkoopprijs behaald kan worden. Wij weten welke makelaars bovengemiddeld presteren.

Hoge beoordelingen

Wij koppelen jou aan de makelaars die bij ons hoge beoordelingen hebben op het gebied van expertise, klantgerichtheid en prijs/kwaliteit.

Besparen op kosten

Makelaars rekenen bedragen tussen de 1.500 euro en 6.500 euro. Door eerst tarieven te vergelijken, voorkom je hoge kosten.

Merel zegt

"De gratis waardebepaling was snel en gemakkelijk ingepland. De makelaar was helder over de huidige waarde van de woning."

Harold zegt

"Achteraf bleek het een slimme zet om tarieven te vergelijken. De duurste en goedkoopste makelaars scheelden in ons geval 2.500,- euro."

Robert-Jan zegt

"We hebben al direct de volgende dag een verkoopadvies aan huis gekregen. Erg fijn dat dit zo geregeld kon worden!"

Van plan om je huis te verkopen?

Vergelijk courtages en adviezen van makelaars

Beginnen